Steun ons project ‘Camino’

Project ‘Camino’

huis voor begeleid zelfstandig wonen van de Christoforusgemeenschap zoekt steun voor een warmtepomp

 

De Christoforusgemeenschap investeert in de toekomst! In Bottelare bouwt de Christoforusgemeenschap een nieuw huis voor mensen met een beperking: Camino (voorheen ‘De Meidoorn’). De bedoeling is dat we vanaf 2023, 4 nieuwe bewoners kunnen ontvangen in Camino die begeleid wonen in Bottelare en begeleid werk doen in de Christoforusgemeenschap!

Door de veranderingen in het zorglandschap zal de Christoforusgemeenschap in de toekomst bewoners opnemen met een grotere zorgzwaarte. We willen echter blijven mikken op heterogeniteit die we zien als een meerwaarde in onze werking. Om dat te kunnen doen breiden we onze werking uit met ‘Camino’. Onze werkgebieden; de tuin, de keuken, het handwerk, de houtbewerking en het huishouden kijken alvast reikhalzend uit naar de instroom van deze nieuwe bewoners!

De naam die we gekozen hebben voor het huis, ‘Camino’ betekent ‘Weg’ in het Spaans. De naam staat voor het ‘samen onderweg zijn’. In het woord Camino vindt u daarnaast de verbinding terug met Bottelare, dat op ‘De Camino’, de weg naar Santiago de Compostella ligt en de legende van Christoforus waarin de reus op zoek gaat naar het goede en zo een ontwikkelingsweg gaat.

Zijaanzicht Camino

Zorg voor milieu en klimaat zijn al sinds het prille begin onderdeel van de visie van de Christoforusgemeenschap. Daar is onze ecologische rietwaterzuivering in de Asselkouter een voorbeeld van! Ook voor Camino mikken we op duurzaam wonen. Vandaar onze keuze voor een geothermische warmtepomp. Met een geothermische warmtepomp halen we de energie om het huis te verwarmen uit de grond. Daardoor hebben we geen fossiele brandstoffen nodig en is er minder CO2 uitstoot. De elektriciteit zal voor een groot stuk aangedreven worden door zonnepanelen.

Op deze manier willen wij duurzaam wonen aanbieden voor mensen met een beperking. De warmtepomp is een investering in de toekomst. Voor deze investering vragen wij uw hulp. De kosten voor de boringen van de warmtepomp zijn 10.372,56 euro. De kosten voor de warmtepomp zelf zijn 37.512.59. Een groot deel van Project Camino wordt gedragen door eigen middelen. Voor de warmtepomp zijn we echter op zoek naar steun voor een totaalbedrag van 47.885.15 euro in 2022.

Stortingen vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar met een belastingvermindering van 45%. Dat wil zeggen dat een gift van 100 euro u in werkelijkheid slechts 55 euro kost. Elke steun, hoe klein ook, is van harte welkom!

U kunt bijdragen door te schenken op ons rekeningnummer BE91 2300 2720 4476.

 

Bedankt en Buen Camino!

 

Mattias Goderis
Directeur
Christoforusgemeenschap vzw
Asselkouter 34
9820 Munte
Tel.: 09 362 76 08
mattias@christoforus.be

 

 

 

 

Project Camino vouwfolder